,

Κινητοποιήσεις για το διδακτηριακό

15.11.09 Leave a Comment


Τρίωρη στάση εργασίας προγραμμάτισαν για την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου οι καθηγητές της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας διαμαρτυρόμενοι για την κτιριακή κατάσταση των σχολείων: 1ο Γυμνάσιο Αγρινίου, Γυμνάσιο-Λύκειο Θέρμου, Γυμνάσιο Γαβαλούς, Γυμνάσιο-Λύκειο Βόνιτσας.



Σε ότι αφορά το Γυμνάσιο και Λύκειο Θέρμου για περισσότερο από δυο χρόνια στεγάζεται σε λυόμενες αίθουσες αφού μετά το σεισμό του 2007 το κτίριο του σχολείου κρίθηκε ακατάλληλο. Από τότε μέχρι σήμερα όλοι οι τοπικοί φορείς ζητούν την ανέγερση νέου σύγχρονου διδακτηρίου. Όσο για το επίσης σεισμόπληκτο Γυμνάσιο Γαβαλούς ζητείται η επισκευή του, αφού έχει κριθεί επισκευάσιμο.
Το Γυμνάσιο της Βόνιτσας στεγάζεται σε λυόμενες αίθουσες από το 2003 όταν και έγινε ο σεισμός της Λευκάδας και μέχρι στιγμής δεν έχει δρομολογηθεί καμία ενέργεια για την ανέγερση νέου κτιρίου. «Αυτό το σχολείο χτίστηκε επί χούντας να γκρεμιστεί επί δημοκρατίας», είπε μια μαθήτρια από το Γυμνάσιο Λύκειο Βόνιτσας που τελεί υπό κατάληψη. Οι μαθητές ζητούν ένα νέο κτίριο και δεν δέχονται να γίνονται όπως είπαν μπαλάκι από «αρμόδιο σε αρμόδιο».
Για το θέμα αυτό η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά συναντήθηκε με την υπουργό παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου στην οποία παρέδωσε επιστολή όπου επισημαίνει την ανάγκη οριστικής λύσης.
Μόνιμη κατασκευή ζητείται και για την στέγαση του 1ου Γυμνασίου Αγρινίου, το οποίο φαίνεται ότι θα μεταφερθεί στα Παπαστράτεια όπου όμως θα χρησιμοποιηθούν και λυόμενες αίθουσες για την κάλυψη των αναγκών.
Το στεγαστικό πρόβλημα σε πολλά σχολεία του νομού είναι ιδιαίτερα οξύ και για πολλά χρόνια δεν έχει γίνει καμία αξιόλογη πρόοδος.

0 σχόλια »

Leave your response!