,

Υπό αίρεση η εκτροπή Αχελώου - Παρέμβαση Μπιρμπίλη

25.11.09 Leave a Comment


Αλλάζουν τα δεδομένα στην υπόθεση της εκτροπής του Αχελώου. Η υπουργός Περιβάλλοντος παρενέβη χθες στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ουσιαστικά ανακοίνωσε την επανεξέταση του έργου, το οποίο θα προωθηθεί μόνο αν αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει καμία άλλη εναλλακτική για την κάλυψη των αναγκών της Θεσσαλίας από ίδιους υδατικούς πόρους. Ταυτόχρονα ζήτησε να διαχωριστεί το φράγμα της Μεσοχώρας -που έχει ολοκληρωθεί από το 1996- από την υπόθεση της εκτροπής και να λειτουργήσει ως υδροηλεκτρικό έργο, για την παραγωγή ενέργειας.


Με την παρέμβαση αυτή η κ. Τίνα Μπιρμπίλη γίνεται η πρώτη υπουργός που παρεμβαίνει ανοιχτά εναντίον της πραγματοποίησης της εκτροπής, δίνοντας πλέον βάσιμες ελπίδες για την ακύρωση του έργου.

Αξιοσημείωτη είναι η διάσταση απόψεων του υπουργού Υποδομών κ. Δημήτρη Ρέππα, που τάχθηκε υπέρ της ολοκλήρωσης του έργου σε μια τριετία.

Η παρέμβαση της υπουργού Περιβάλλοντος έγινε κατά την εκδίκαση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτησης «παγώματος» των έργων εκτροπής του Αχελώου από την περιβαλλοντική οργάνωση WWF.
πηγή: Καθημερινή

0 σχόλια »

Leave your response!