Στους δρόμους οι stagers

15.11.09 Leave a Comment


Κινητοποίηση  έξω από τη νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας έκαναν οι συμβασιούχοι των προγραμμάτων  stage, διαμαρτυρόμενοι για τις αποφάσεις της κυβέρνησης για αλλαγή στο σύστημα πρόσληψης στο δημόσιο. Τους απεργούς στήριξαν μέλη του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων στους ΟΤΑ και του ΠΑΜΕ, τους οποίους ο νομάρχης χαρακτήρισε «προστάτες».

«Έχουν αναλάβει εργολαβικά την προστασία των εκπαιδευόμενων των προγραμμάτων stage», είπε ο κ. Σώκος και συμπλήρωσε ότι: «σαν να μην έφθανε η εκμετάλλευση αυτών των ανθρώπων από την προηγούμενη κυβέρνηση, που κρατούσε ομήρους αυτούς και τις οικογένειές τους, τώρα έχουν μπει σε ένα νέο κύκλο εκμετάλλευσης, από εκείνους που θέλουν να τους «προστατεύσουν».Ο κ. Σώκος υπεραμύνθηκε  εκείνων των νέων που περιμένουν να προσληφθούν στο δημόσιο μέσω του ΑΣΕΠ, και που έχουν τα απαραίτητα προσόντα, λέγοντας ότι πρέπει επιτέλους να επικρατήσει αξιοκρατία σε αυτή τη χώρα, αφού τα τελευταία χρόνια ο ΑΣΕΠ υπέστη εξευτελισμό με τις συνεντεύξεις που θέσπισε η κυβέρνηση της Ν.Δ. «Δικαίωμα στην εργασία έχουν όλοι οι άνθρωποι και όχι μόνο εκείνοι που πάνε κάτω από κόμματα και πολιτικούς», κατέληξε ο νομάρχης.
Οι συμβασιούχοι των stage βέβαια ζητούν τη μονιμοποίησή τους, ενώ και οι συνδικαλιστές που τους συνόδευαν, δεν έκαναν σαφή τη θέση τους σχετικά με τους ανέργους που περιμένουν τον ΑΣΕΠ για μια «θέση στον ήλιο»…

0 σχόλια »

Leave your response!