Το ΤΕΙ Μεσολογγίου στο 2ο Business Show

17.12.09 Leave a Comment


Το Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου συμμετείχε στις 12 και 13 Δεκεμβρίου στο «2o Business Show Αιτωλοακαρνανίας» με κεντρική θεματική ενότητα «Το μέλλον της Δυτικής Ελλάδας μέσα από τις νέες εναλλακτικές και πράσινες στρατηγικές ανάπτυξης», με στόχο τη συμβολή στην ανάπτυξη και την προβολή νέων επιχειρηματικών ιδεών για το Νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Η διοργάνωση περιελάμβανε πολλές συνεδριακές εκδηλώσεις, που στόχευαν στην ανάδειξη των σχεδιασμών, των στρατηγικών επιλογών και των θέσεων του συνόλου των φορέων του νομού, να καταγράψουν τη δυναμική της περιφερειακής επιχειρηματικότητας. η οποία στις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συγκυρίες της εποχής θα πρέπει να «οικοδομήσει» όλα εκείνα τα ικανά και αναγκαία αναπτυξιακά εργαλεία, για να την φέρουν πιο κοντά στην ολοκλήρωση των προσδοκιών της.
Το θέμα της συνεδρίας του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου ήταν: «ΤΕΙ Μεσολογγίου: Πόλος Έρευνας & Περιφερειακής Ανάπτυξης - Προοπτικές απασχόλησης» με κύριο εισηγητή τον κ. Γεώργιο Κατσέλη, Αναπληρωτή. Καθηγητή, Προϊστάμενο του Τμήματος ΥΔ.Α.Δ. Ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος ΥΔ.Α.Δ, κ. Αλέξης Ράμφος παρουσίασε τα αποτελέσματα ενός ερευνητικού προγράμματος που αφορούσε την «Παραγωγική βελτίωση της εκτρεφόμενης τσιπούρας», ενώ ο Επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος ΘΕ.Κ.Α, κ. Βασίλης Τριανταφυλλίδης παρουσίασε την ερευνητική εργασία με θέμα: «Εμπειρίες από την καλλιέργεια των ενεργειακών φυτών».
Το ΤΕΙ συμμετείχε και με ειδικό εκθεσιακό περίπτερο όπου παρουσιάστηκαν τα Τμήματα και οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιδρύματος και το οποίο επισκέφθηκαν αρκετοί επίσημοι από τον χώρο της πολιτικής, άνθρωποι του επιχειρηματικού κόσμου της Δυτικής Ελλάδας και της χώρας, φοιτητές και πλήθος κόσμου.

0 σχόλια »

Leave your response!