Νέα έργα σε όλο τον Νομό

15.12.09 Leave a Comment

Την έναρξη των προβλεπόμενων διαδικασιών για την αγορά ακινήτου στη θέση «Ξυνοροδιά», εμβαδού 7062,6 τ.μ., για την ανέγερση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου, αποφάσισε χθες (Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009) ομόφωνα το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας.

Επίσης, με ομοφωνία, το Νομαρχιακό Συμβούλιο αποφάσισε την άμεση αγορά ακινήτου εμβαδού 4.302,80 τ.μ. στο οικοδομικό τετράγωνο 905 του Σχεδίου Πόλης του Δήμου Αγρινίου, όπου εκεί θα ανεγερθεί το 19ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου.
Το ποσό της αγοράς του συγκεκριμένου οικοπέδου είναι 564.000 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον τομέα υποδομών της εκπαίδευσης, θα υλοποιηθούν δύο ακόμη νέα έργα, αφού στο Ετήσιο Πρόγραμμα Σχολικής Στέγης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης εντάχθηκαν:
α) Η κατασκευή στεγάστρων στο 2ο Δ.Σ. Ναυπάκτου με προϋπολογισμό 50.000 ευρώ και β) η επισκευή του Δημοτικού Σχολείο Κομποτής του Δήμου Μεδεώνος με προϋπολογισμό 50.000 ευρώ.
Στο χθεσινοβραδινό Νομαρχιακό Συμβούλιο, κατά την τροποποίηση του προγράμματος που χρηματοδοτείται από τους κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.), την οποία ψήφισε η πλειοψηφία, εντάχθηκαν πέντε ακόμη νέα έργα.
Πιο συγκεκριμένα στο τομέα «Τουρισμός – Μουσεία – Μνημεία» εντάχθηκαν τα έργα:
«Εργασίες ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου Βελβίνας Ναυπακτίας».
«Εργασίες ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου Τρίκαρδου Οινιαδών».
«Εργασίες ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου του κάστρου της Παλαιομάνινας».
«Εργασίες ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου του Ιερού του Ακτίου Απόλλωνος».
Στον τομέα Έρευνας και Τεχνολογίας, εντάχθηκε το έργο της εγκατάστασης σεισμολογικού σταθμού στην περιοχή της Βόνιτσας, με προϋπολογισμό 59.500 ευρώ, το οποίο θα υλοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο Πατρών μετά την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας.

0 σχόλια »

Leave your response!