Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Ναυπάκτου

15.12.09 Leave a Comment


Διαφωνία μεταξύ πλειοψηφίας και παρατάξεων της μειοψηφίας, έφερε η συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Ναυπάκτου, που συζητήθηκε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο δήμαρχος Θανάσης Παπαθανάσης χαρακτήρισε το τεχνικό πρόγραμμα αναπτυξιακό και καλοσχεδιασμένο και μάλιστα είπε ότι είναι το μεγαλύτερο των τελευταίων 10 χρόνων. Ανέφερε επίσης μια σειρά έργων που περιλαμβάνονται σε αυτό, τα οποία χαρακτήρισε αναπτυξιακά. Από εξασφαλισμένες πιστώσεις θα γίνουν τα εξής έργα:

Κατασκευή Ποδηλατόδρομου (1.138.000€)
Ολοκλήρωση Κολυμβητηρίου (777.000€)
Παράκαμψη Βλαχομάνδρας – Οδοποιία προς ΧΥΤΑ (1.000.000€)
Αγορά οικοπέδου για ανέγερση σχολείου Α΄ βαθμίδας (300.000€)
Ανάπλαση σχολικών κτιρίων (600.000€)
Ανάπλαση Α΄ Εργατικών Κατοικιών (310.000€)
Ανάπλαση Β΄ Εργατικών Κατοικιών (310.000€)
Μελέτη Αναβάθμισης Βιολογικού Καθαρισμού και Επεκτάσεις Αποχέτευσης (325.000€).
Το υψος του προϋπολογισμού του τεχνικού προγράμματος ανέρχεται στα 11 εκ. ευρώ που είναι κατά 70% μεγαλύτερο από το περσινό.
Η ελάσσονα μειοψηφία επιτέθηκε στο δήμαρχο, δια του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Γούλα, ο οποίος αναφέρθηκε στις αναθέσεις έργων, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται περίπου στα 80, προσθέτοντας ότι η δημοτική αρχή παρουσιάζει κάθε χρόνο στο τεχνικό πρόγραμμα τα ίδια έργα, από τα οποία τελικά υλοποιούνται ελάχιστα. Είπε ακόμη ότι τα περισσότερα από τα έργα που ανέφερε ο δήμαρχος είναι δρομολογημένα από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ενώ παρατήρησε ότι το μοναδικό έργο που κατάφερε να πάρει η νυν δημοτική αρχή είναι ο ποδηλατόδρομος, εκφράζοντας την απαισιοδοξία του για το κατά πόσο θα είναι λειτουργικός. Όσο για την ανάπλαση της πλατείας Φαρμάκη είπε ότι αυτό το έργο θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από το 2007 και φθάνουμε στο 2010 και ακόμα βρίσκεται στη μέση, ενώ και σε ότι αφορά την πλατεία λιμανιού ακόμα δεν έχει ξεκινήσει, παρόλο που είχαν εξασφαλιστεί τα χρήματα από το ΘΗΣΕΑ.
Ο κ. Γούλας αναφέρθηκε και στα συνεχιζόμενα έργα που ο κ. Παπαθανάσης αναλαμβάνοντας το δήμο το 2007, παρέλαβε 40 τέτοια, ενώ με τη λήξη της δικής του θητείας θα αφήσει περίπου 150.
Και η άλλη παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας που εκπροσωπείται από τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Καρακώστα, έκρινε αρνητικά το γεγονός ότι δεν υπάρχει ούτε μια μελέτη για έργα υποδομής και κατά τα άλλα η δημοτική αρχή δηλώνει έτοιμη να διεκδικήσει πόρους από το ΕΣΠΑ. Ο κ. Καρακώστας ήταν επικριτικός και για το γεγονός ότι το τεχνικό πρόγραμμα καταρτίστηκε χωρίς να περιλαμβάνει τις ανάγκες των δημοτικών διαμερισμάτων που δεν ρωτήθηκαν καν.
Ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Νταουσάνης κινήθηκε στο ίδιο πλαίσιο επισημαίνοντας ότι η δημοτική αρχή δεν έχει κάνει καμία προετοιμασία για την επόμενη χρονιά και το μόνο που κάνει είναι να αναφέρει στο τεχνικό πρόγραμμα έργα που είχαν προγραμματιστεί και τα προηγούμενα χρόνια.

0 σχόλια »

Leave your response!