Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος περιφερειάρχης

16.12.09 Leave a Comment


Σε μια λιτή τελετή ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντά του ο νέος Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Τάσος Αποστολόπουλος. Ο κ. Αποστολόπουλος παρέλαβε από τον απελθόντα κ. Σπύρο Σπυρίδωνα η δε τελετή έγινε παρουσία του Νομάρχη Αχαΐας κ. Δημήτρη Κατσικόπουλου, του Δημάρχου Πατρέων κ. Ανδρέα Φούρα και των Διευθυντών όλων των Υπηρεσιών της Περιφέρειας .


Ο κ. Αποστολόπουλος σε σύντομη δήλωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό της Χώρας Γιώργο Παπανδρέου, τον Υπουργό εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση και όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου που μου εμπιστεύτηκαν μια από τις μεγαλύτερες Περιφέρειες της Χώρας.
Έχω βαθιά αίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνω σε μια δύσκολη περίοδο για τους Έλληνες και την Πατρίδα μας. Γνωρίζω ότι η Περιφέρεια διαθέτει ένα ικανότατο και δημιουργικό ανθρώπινο δυναμικό που είναι διατεθειμένο να συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια .
Γνωρίζω ότι η Περιφέρεια έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα που πρέπει να αξιοποιήσουμε.
Γνωρίζω τις δυσκολίες που υπάρχουν στις περιφέρειες αφού για πολλά χρόνια διετέλεσα μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου και μέλος Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.
Γνωρίζω πολύ καλά ότι για να πετύχουμε στο έργο μας χρειάζεται συνεργασία με όλους τους φορείς των τριών νομών , με όλους τους πολίτες της Περιφέρειας γι΄ αυτό και από σήμερα η Περιφέρεια θα είναι ανοιχτή σε όλους
Λέξεις κλειδιά για την πορεία θα είναι το Κυβερνητικό πρόγραμμα, το πρόγραμμα ανάπτυξης της περιοχής , η διαφάνεια , η αντικειμενικότητα, η αξιοκρατία , η συνεργασία με φορείς και πολίτες, η διαβούλευση.
Στόχος μας είναι η αποτελεσματική αξιοποίηση των ευκαιριών η, η προώθηση των αλλαγών με κατάργηση των πελατειακών δομών, η διαφάνεια στις αποφάσεις και τις δράσεις η αλλαγή της δημόσιας διοίκησης και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Το σύνθημα με το οποίο μας ψήφισε ο ελληνικός λαός ήταν «Πρώτα ο πολίτης», αυτό το σύνθημα ήρθε η ώρα να το κάνουμε πράξη».

Ο κ. Σπυρίδων στη σύντομη προσφώνησή του αναφέρθηκε στο έργο που παράχθηκε επί θητείας του επισημαίνοντας τις μεγάλες δοκιμασίες που βίωσε η Δυτική Ελλάδα από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία και την Αιγιαλεία, καθώς και τους σεισμούς που έπληξαν την περιοχή
Οι διευθυντές των υπηρεσιών παρουσίασαν, συνοπτικά, το έργο των υπηρεσιών που προΐστανται καθώς και τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί. Ο Γενικός Γραμματέας άρχισε ήδη κατ΄ ιδίαν συναντήσεις ώστε να σχηματίσει ολοκληρωμένη εικόνα για την πορεία και τους στόχους κάθε διεύθυνσης.

Μετά την σύντομη τελετή ο κ. Αποστολόπουλος επισκέφθηκε τον Νομάρχη Αχαΐας κ. Δημήτρη Κατσικόπουλο ενώ νωρίς το απόγευμα θα επισκεφθεί το Δήμαρχο Πατρέων κ. Α. Φούρα και στη συνέχεια τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ Αχαΐας κ. Γ. Αλεξόπουλο.

Αργά το Απόγευμα ο κ. Αποστολόπουλος θα μεταβεί στον Πύργο όπου θα συναντηθεί με το Νομάρχη Ηλείας κ. Χ. Καφύρα , το Δήμαρχο Πύργου κ. Γ.Παρασκευόπουλο και το Πρόεδρο της ΤΕΔΚ Ηλείας κ. Γ. Λυμπέρη.

Αύριο, Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου ο Γενικός Γραμματέας θα μεταβεί στο Μεσολόγγι όπου θα έχει συναντήσεις με τις αντίστοιχες αρχές.

Τέλος, ο κ. Αποστολόπουλος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί χθες βράδυ με τον Μητροπολίτη Πατρών κ. κ. Χρυσόστομο με τον οποίο συνδέονται με φιλική σχέση καθώς υπήρξαν συμφοιτητές.

0 σχόλια »

Leave your response!