Σύσκεψη με τον Εμπορικό Σύλλογο Μεσολογγίου

3.12.09 Leave a Comment

Συνάντηση εργασίας, μεταξύ του αρμοδίου για θέματα Εμπορίου, Αντινομάρχη κ. Δημοσθένη Καπώνη και του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Μεσολογγίου, πραγματοποιήθηκε χθες (Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009), με αντικείμενο την αντιμετώπιση σειράς θεμάτων τα οποία άπτονται του εμπορικού κόσμου του δήμου Μεσολογγίου.


Ειδικότερα, εξετάστηκε το Νομοθετικό Πλαίσιο των υπαίθριων και στεγασμένων αγορών της πόλης.

Στη συνέχεια επισημάνθηκε ο παρεμβατικός ρόλος της Δ/νσης Εμπορίου της Νομαρχίας σε επίπεδο προληπτικών αλλά και κατασταλτικών ελέγχων και παρεμβάσεων (παραεμπόριο, λαϊκές αγορές, έλεγχος ποιότητας, τιμές, κλπ.).

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, συμφωνήθηκε η άμεση συνδρομή της Νομαρχίας στα κατά καιρούς αιτήματα των Εμπόρων της πόλης, ενώ αναλήφθηκαν και συγκεκριμένες δεσμεύσεις εκατέρωθεν όσον αφορά την ενημέρωση – πληροφόρηση των αρμοδίων αρχών.

Άλλο θέμα που απασχόλησε τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη ήταν η εξεύρεση μέτρων της τόνωσης και της περαιτέρω ανάπτυξης της αγοράς του Μεσολογγίου.

Προς αυτή την κατεύθυνση εξετάσθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις και ιδέες όσον αφορά την περαιτέρω σύνδεση του Μεσολογγίου, μέσω του Αστικού Κτέλ, με την ενδοχώρα της περιοχής ενώ επανήλθε στο προσκήνιο και το θέμα της θαλάσσιας σύνδεσης του Μεσολογγίου με τα νησιά του Ιονίου (Κεφαλονιά & Ζάκυνθος).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για το θέμα αυτό είχε και στο παρελθόν αναληφθεί συγκεκριμένη πρωτοβουλία από τη Νομαρχία Αιτωλ/νίας, σε συνεργασία πάλι με τον Εμπορικό Σύλλογο Μεσολογγίου, αλλά το θέμα δεν έτυχε της ευνοϊκής αντιμετώπισης από τις αρμόδιες Αρχές.

Στην σημερινή συγκυρία, η οποία ενισχύεται και από το γεγονός της λειτουργίας της Εγνατίας Οδού αλλά και της αναμενόμενης λειτουργίας της Ιόνιας Οδού, η θαλάσσια σύνδεση του Μεσολογγίου με τα Ιόνια Νησιά καθίσταται επιτακτική περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Για το λόγο αυτό συμφωνήθηκε να υπάρξει, στο άμεσο μέλλον, μια από κοινού αντιμετώπιση του θέματος με νέους προσανατολισμούς και πρωτοβουλίες.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την κατάθεση εκ μέρους του κ. Καπώνη συγκεκριμένων προτάσεων για την προβολή και την δημοσιότητα των αγορών και του επιχειρηματικού κόσμου του Μεσολογγίου, μέσα από δράσεις της Νομαρχίας ενώ εξετάσθηκε και η πορεία του προγράμματος LEADER Αλιείας στου οποίου ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσολογγίου συμμετείχε στην πρόταση που κατέθεσε η Νομαρχία.

0 σχόλια »

Leave your response!